DGI Sydøstjylland - Skydning

DGI Trænerguiden
Skydning

Find en våbenkonsulent

SKV-blanketter

Find en terrænskydeleder

Sydøstjysk skytteforening gik fra 0 til 40 medlemmer


Hos Sdr. Bjert/Sdr. Stenderup Skytteforening er begejstringen stor. Efter hele tre år uden aktiviteter og en forening i dvale, har en ny bestyrelse formået at give skytteforeningen nyt liv. Resultatet er 40 nye medlemmer i alderen 5-75 år.

Søren Juul, tidligere soldat og veteran fra Afghanistan, havde ét krav, da han skulle flytte til en ny by: Der skulle være en skytteforening. Problemet var bare, at den skytteforening, der var i Bjert, havde ligget øde hen i flere år. Men det ville Søren Juul lave om på. Han blev næstformand i skytteforeningen med håbet om at give foreningen nyt liv og flere medlemmer. Sammen med formand Kasper Lindegaard, kasserer Kim Andersen og bestyrelsesmedlem Kim Rasmussen blev drømme til virkelighed.

Nytænkning gav nye medlemmer
Et højt kontingent og manglende medlemmer fik Søren Juul og resten af bestyrelsen til at tænke i nye baner, for at få medlemmerne tilbage til skytteforeningen.

”Vi blev nødt til at starte forfra og køre tingene på en ny måde. Nu betaler man én krone per skud, og så har vi gjort kontingentet væsentligt lavere end før. Vi har lagt vægt på, at alle skal kunne betale,” lyder det fra næstformand Søren Juul.

Hver mandag har vi nu 40 medlemmer i alderen 5 til 75 år, der kommer og skyder. Det er gået over al forventning
Søren Juul, næstformand i Sdr. Bjert/Sdr. Stenderup Skytteforening

Fra 0 til 40 medlemmer
For Søren Juul og bestyrelsen var håbet, at der ville dukke otte op til den nye sæsonstart. Men det tal er gjort til skamme. Det var blandt andet en ny facebookstrategi, der gav øget synlighed i lokalområdet til den genopstartede skytteforening.

”Hver mandag har vi nu 40 medlemmer i alderen 5 til 75 år, der kommer og skyder. Det er gået over al forventning,” fortæller en begejstret Søren Juul og fortsætter:

”Vi oplever en kæmpe glæde blandt vores medlemmer. Vi gør meget ud af at fortælle specielt de unge, hvad de gør rigtigt, og det giver dem blod på tanden til at komme igen og forbedre deres skydeteknik,” lyder det fra Søren Juul.

Se foreningens stærke indsats på deres facebookside

Forældre står i kø til at hjælpe
Det er ikke kun hos medlemmerne, at begejstringen er stor. Søren Juul oplever også stor opbakning og glæde fra forældrene.

”Vi ser, at børn der har haft det svært i skolen, pludselig lykkes rigtig godt. De har fået styrket deres koncentration og har fået en større ro på. Det kan forældrene tydeligvis også mærke og de kæmper simpelthen om at få lov til at hjælpe, og det tyder jo på, at vi gør noget rigtigt. Vi ser det som en kæmpe ressource, at de tilbyder deres hjælp og engagement i foreningen.” lyder det fra Søren Juul.

Skytteforeningen sætter stor pris på forældreopbakningen og klæder dem på til at tage aktiv del i foreningens opgaver og aktiviteter. Skytteforeningen har et mål om, at der skal være plads til alle, og at foreningen skal være et frirum for de mange medlemmer. Og det tilbud skal være der året rundt.

”Vi vil rigtig gerne gøre en forskel i lokalområdet, og derfor vil vi også gerne være tilgængelige året rundt. Det frirum vi har skabt, skal ikke lukkes ned i flere måneder. Derfor prøver vi også at lave en masse nye aktiviteter som for eksempel Halloween-skydning til oktober og turneringsskydning hver søndag for at fastholde de unge i sporten”, fortæller Søren Juul.

Har løftet opgaven til UG
Også hos DGI Sydøstjylland er begejstringen for skytteforeningens arbejde stor.

”Det er ret usædvanligt, at vi ser en forening gå fra 0 til 40 medlemmer. Foreningen kontaktede os under Corona-nedlukningen i slutningen af 2020. Vi hjalp dem blandt andet med rådgivning om bestyrelsesarbejdet og konkret vejledning inden for skydesporten. De har løftet opgaven til UG og vi glæder os over deres store fremgang. Det er helt tydeligt, at de vil meget godt for deres skytter og får sat handling på deres ambitioner,” lyder det fra Lene Sandager, Skyttekonsulent ved DGI Sydøstjylland.
Pernille Plagborg / pernille.plagborg@dgi.dk - 9. september 2021

Lån landsdelens udstyr

DGI Sydøstjylland Skydning råder over forskelligt udstyr der udlånes til medlemsforeninger i landsdelen.
 
- Airsoft Challenge-introsæt
- Bue-startsæt
- IR våben
- Luftvåben
- Dømmemaskine
- Stævne PC 

Kontakt os for at høre hvornår udstyret er ledigt.

KONTAKT

DGI Sydøstjylland
Langmarksvej 57
8700 Horsens

Idrætskonsulent Lene Sandager
Tlf. 79 40 44 24
Email: lene.sandager@dgi.dk

Koordinator Androulla Winding
Tlf. 79 40 44 15
Email: androulla.winding@dgi.dk
Åbningstider
Mandag 09.00 - 15.30
Tirsdag  09.00 - 15.30
Onsdag  09.00 - 15.30
Torsdag 09.00 - 15.30
Fredag   09.00 - 13.00

Postlister

få en mail om de emner der interesserer dig.

Vi har postlister for:
- Kortdistance (15/50 m gevær)
- Langdistance (200/300 m gevær)
- Geværterræn
- Pistol
- Pistolterræn
- Biatlon

Tilmelding til postlister her
  
DGI Sydøstjylland | Langmarksvej 57 | 8700 Horsens | Tlf.: +45 79404400 | sydoestjylland@dgi.dk