DGI Sydøstjylland - Skydning

DGI Trænerguiden
Skydning

Find en våbenkonsulent

SKV-blanketter

Find en terrænskydeleder

Skytteforening har ramt plet med deres unge skytter


Noget er forandret i Klejs-Juelsminde Skytteforening. Samtalerne har skiftet fokus fra individuelle resultater til fællesskab, sammenhold og holdånd. De unge skytters udvikling understreger den betydning, det har haft for foreningen.
 
Forvandlingen skyldes et udviklingsforløb, som Klejs-Juelsminde Skytteforening har gennemført sammen med DGI Sydøstjylland, hvor klubben har introduceret holdtræning for en gruppe af deres unge skytter. Skydning er traditionelt en individuel sport, hvor fælles træning og holdånd sjældent er en del af kulturen.
 
Det ønskede Klejs-Juelsminde Skytteforening at ændre og takkede derfor ja til DGI Sydøstjyllands udviklingsforløb ”Skyd den gode træning i gang”. Foreningen samlede en gruppe af unge skytter til en ugentlig holdtræning, hvor opmærksomheden særligt har været på skytternes udvikling og træningsmetoder. Sideløbende har holdtræningen skabt sammenhold og kammeratskaber, der markant har øget motivationen og lysten til at træne.
 
”I begyndelsen var jeg ærligt talt lidt skeptisk ved tanken om holdtræning. Skytter er ofte enspændere, og jeg troede virkelig ikke, at de ville have lyst til at være en del af et hold. Men jeg må sige, at det virker. Det har virkelig været en god oplevelse. Flere af de unge er gået fra at have mistet motivationen en smule til at blive rigtig glade for deres sport og for at skyde igen. Og resultaterne er jo utrolige. Som klub kunne vi ikke ønske mere," siger Kim Watz, formand for Klejs-Juelsminde Skytteforening.
 

Glade ungdomsskytter

 
Holdtræningen har givet klubbens trænere mulighed for at lave et fokuseret forløb for de unge, hvor træningen er gjort sjovere, mere legende og udviklende end de almindelige træningsdage. Her øver de unge til gengæld, hvad de har lært til holdtræningen. Og resultaterne er klare: De unge skytter har alle forbedret sig og flere er rykket op gennem forløbet. Cecilie Nilsson er en af de unge skytter, som har deltaget i holdtræningen. Hendes vurdering af forløbet er klar.
 
”Jeg er blevet en meget gladere skytte. Nu handler det ikke kun om at forberede os til konkurrencer, men meget mere om hvordan vi kan lære og udvikle os," siger Cecilie Nilsson.
 
Flere forældre oplever også, hvordan fællesskabet og sammenholdet til træningen har gjort en forskel for de unge skytter. Tanja Petersen er mor til Frederik og Mads, som begge har deltaget i Klejs-Juelsminde Skytteforenings holdtræning.
 
”Min oplevelse er, at både Frederik og Mads har rykket sig enormt. De får støtte og opmærksomhed fra trænerne på en ny måde og er blevet endnu gladere for at komme til træning. Og så hygger børnene sig bare sammen. Så meget at de nu søger sammen også på almindelige træningsdage og til stævnerne," fortæller Tanja Petersen.
 

Fællesskabets positive spiral

 
Den erfarne DGI-træner, Kasper Kjær Jensen, har været tilknyttet som ekstern træner for holdet i hele perioden. Han forklarer, at man med udviklingsforløbet kan sætte en anderledes ramme for træningen i skytteforeningerne.
 
”Vi kan vise trænerne, hvordan de kan organisere en sæson og komme rundt om alle aspekter ved skydning. Det betyder, at træningen hele tiden er ambitiøs og har fokus på at udfordre og udvikle skytterne," siger han.
 
Netop en ændret tilgang til træningen kan skabe mere motivation og udvikling blandt skytterne. Det fortæller Lene Sandager, skyttekonsulent hos DGI Sydøstjylland. Lene Sandager har fulgt hele udviklingsforløbet tæt.
 
”Vi ved, at fokus på fællesskaber og sammenhold virker og skaber et socialt fundament, der giver lyst til at træne. Holdtræning kræver en kulturændring for mange skytteforeninger, for vi vil gerne bevæge skytterne fra serieskydning til en mere varieret træning. Ved at fokusere på, at skydning er noget vi kan gøre sammen, kan vi skabe en positiv spiral for både skytter og trænere. For når de unge udvikler sig og resultaterne kommer, bliver alle mere motiverede og får lyst til mere," siger Lene Sandager.
 
Christine Bjørn
Jonas Vester / jonas.vester@dgi.dk

Lån landsdelens udstyr

DGI Sydøstjylland Skydning råder over forskelligt udstyr der udlånes til medlemsforeninger i landsdelen.
 
- Airsoft Challenge-introsæt
- Bue-startsæt
- IR våben
- Luftvåben
- Dømmemaskine
- Stævne PC 

Kontakt os for at høre hvornår udstyret er ledigt.

KONTAKT

DGI Sydøstjylland
Langmarksvej 57
8700 Horsens

Idrætskonsulent Lene Sandager
Tlf. 79 40 44 24
Email: lene.sandager@dgi.dk

Koordinator Androulla Winding
Tlf. 79 40 44 15
Email: androulla.winding@dgi.dk
Åbningstider
Mandag 09.00 - 15.30
Tirsdag  09.00 - 15.30
Onsdag  09.00 - 15.30
Torsdag 09.00 - 15.30
Fredag   09.00 - 13.00

Postlister

få en mail om de emner der interesserer dig.

Vi har postlister for:
- Kortdistance (15/50 m gevær)
- Langdistance (200/300 m gevær)
- Geværterræn
- Pistol
- Pistolterræn
- Biatlon

Tilmelding til postlister her
  
DGI Sydøstjylland | Langmarksvej 57 | 8700 Horsens | Tlf.: +45 79404400 | sydoestjylland@dgi.dk