DGI Sydøstjylland - Skydning

DGI Trænerguiden
Skydning

Find en våbenkonsulent

SKV-blanketter

Find en terrænskydeleder

Fantastisk fremmøde til Skydesportens Dag i Vejle


Formand for Vejle Skytteforening Kirsten Meldgaard Hansen var meget tilfreds med det store fremmøde, da Vejle skytteforening åbnede dørene til Skydesportens Dag den 13. oktober 2018.

Høj solskin og sommerværdige temperaturer skræmte ikke interesserede væk fra det mørke kælderrum på Hældagerskolen i Bredballe den 13. oktober 2018, hvor Vejle Skytteforening inviterede til åbent hus. Fra dørene åbnede kl. 10 og fem timer frem fandt en lind strøm af både børn og voksne vej til skydebanerne, hvor de kunne prøve kræfter med både pistol og riffel.
Da åbenthusdagen gik på hæld havde foreningen haft flere end 50 skydninger, og der var sjældent tid til, at medlemmerne kunne holde pause. Konstant kom flere besøgende til. 
”Jeg har aldrig oplevet noget lignende”
Kirsten Meldgaard Hansen, formand for Vejle Skytteforening
 
”Det mest fantastiske ved dagen i dag var, at vi ikke holdt pause undervejs. Der var hele tiden noget at lave. Folk måtte endda vente på, at de kunne komme til. Jeg har aldrig oplevet noget lignende,” konstaterede Kirsten Meldgaard Hansen, formand i Vejle Skytteforening.


Var usikker på fremmøde

Fra morgenstunden var forventningerne til dagen beskedne. Selvom foreningen havde annonceret om dagen i ugeaviser og på Facebook, så turde hun ikke komme med et bud på antallet af besøgende.
”I 90’erne var der mange besøgende, når vi holdt åbent hus, men jeg har også været med nogle år, hvor der kun kom to. Så jeg er meget spændt på hvor mange, der dukker op,” siger Kirsten Meldgaard Hansen mens hun slår ud med armene for understrege, hvor svært det er at have forventninger til en dag som denne.
Men bekymringerne kunne formanden hurtigt pakke væk. Den første gruppe af unge mænd trådte kort efter ind ad døren, og derfra gik det slag i slag. De mange medlemmer, der var mødt op for at give en hånd med, fik hurtigt nok at se til.
”Det her er den farlige ende, det her er den sikre. Så I skal altid pege pistolen den vej,” lød det igen og igen fra bordene, hvor medlemmer af skytteforeningen instruerede de fremmødte i både betjening af våbnene og ikke mindst sikkerheden, når man er på en skydebane. Med de grundlæggende regler på plads kom høreværnene på, døren indtil skydebanerne blev åbnet og de besøgende fik lov til at skyde.


”Slap af i skuldrene. Flyt fødderne. Hold vejret.”

Der er mange ting at holde styr på i sportsskydning, og de besøgende fandt hurtigt ud af, at det ikke er helt så let at ramme den sorte skrive, som det ser ud til. At gøre det igen, skud efter skud, er umuligt for de fleste af nybegynderne denne dag. Hver af de besøgende fik 15 patroner, så selvom de ikke ramte bulls-eye hver gang, havde de alligevel tid til finde deres egen rytme. Langt størstedelen oplevede tydelig fremgang mellem første og sidste skud.
”Det er så vigtigt, at der er ro på, når du går fra prøveskud til de skud, der gælder. Jeg kunne mærke hvordan pulsen steg, og så er det svært at trykke lige så stille og roligt på aftrækkeren,” siger Zijad Zvonic, der sammen med en gruppe venner benyttede sig af muligheden for at prøve sporten af. 
Mange børn gæstede også skytteforeningen denne dag. En af dem var 13-årige Elias Wamberg, der var taget med sin far og søster for at give skydningen et skud.
”Det var sjovt at prøve og jeg blev meget overrasket og trykket, men jeg fik en nogenlunde fornemmelse af, hvor jeg ramte” fortæller han om sin første oplevelse med riflen. Elias dyrker kampsport i fritiden, og selvom han synes, det var en sjov oplevelse, bliver skydning ikke et fast punkt på kalenderen.
”Jeg vil godt prøve det igen, men det er ikke noget jeg vil gå til,” siger han.
Det er der måske andre, der vil. Selvom det konkrete udbytte i form er nye medlemmer er uvist, så er Kirsten Meldgaard Hansen glad for at foreningen valgte at deltage.
”Jeg tror, at det måske har sat lidt tanker i gang hos nogle af de besøgende. Vi havde også to tidligere medlemmer, der kom på besøg i dag, som ikke ville udelukke at vende tilbage,” siger hun.

Lån landsdelens udstyr

DGI Sydøstjylland Skydning råder over forskelligt udstyr der udlånes til medlemsforeninger i landsdelen.
 
- Airsoft Challenge-introsæt
- Bue-startsæt
- IR våben
- Luftvåben
- Dømmemaskine
- Stævne PC 

Kontakt os for at høre hvornår udstyret er ledigt.

KONTAKT

DGI Sydøstjylland
Langmarksvej 57
8700 Horsens

Idrætskonsulent Lene Sandager
Tlf. 79 40 44 24
Email: lene.sandager@dgi.dk

Koordinator Androulla Winding
Tlf. 79 40 44 15
Email: androulla.winding@dgi.dk
Åbningstider
Mandag 09.00 - 15.30
Tirsdag  09.00 - 15.30
Onsdag  09.00 - 15.30
Torsdag 09.00 - 15.30
Fredag   09.00 - 13.00

Postlister

få en mail om de emner der interesserer dig.

Vi har postlister for:
- Kortdistance (15/50 m gevær)
- Langdistance (200/300 m gevær)
- Geværterræn
- Pistol
- Pistolterræn
- Biatlon

Tilmelding til postlister her
  
DGI Sydøstjylland | Langmarksvej 57 | 8700 Horsens | Tlf.: +45 79404400 | sydoestjylland@dgi.dk