DGI Sydøstjylland - Skydning

DGI Trænerguiden
Skydning

Find en våbenkonsulent

SKV-blanketter

Find en terrænskydeleder
Tekst af: Zascha Meier Watz, DGI Sydøstjylland Skydning

Skydesport i Bredstrup-Pjedsted hjælper ADHD-børn


Instruktørerne i Bredstrup-Pjedsted Skytteforening byder børn og voksne med adhd velkomne i en sport, der udvikler koncentrationen og skaber ro for dem, der har det svært.

Som del af forskningsprojektet, FOKUS - ro og koncentration gennem skydeidræt, har instruktører ved Bredstrup-Pjedsted Skytteforening fulgt en kursusrække arrangeret af DGI og ADHD-centeret, som giver konkret information omkring ADHD og værktøjer til, hvordan skydning kan afhjælpe adhd-børn med deres vanskeligheder.

Skytteforeninger rundt om i landet har i mange år vidst, at skydning er som medicin for folk med særlige behov, idet der er tale om en individuel, men social sport med klare, utvetydige regler, stor forudsigelighed, og hvor der kræves og arbejdes med indre ro og koncentration. Som en af instruktørerne siger, “Skydning er en idræt, hvor rammerne er meget tydelige og fastsatte, og de er ens for alle. Det gør, at der opstår en mulighed for fuldkommen ro, og dermed kan børnene bruge al deres energi på koncentrationen. Som instruktører laver vi ikke særregler; alle børn skal have lov til at føle sig normale, og der er plads til alle her.”

Bag projekt FOKUS ligger et stort samarbejde mellem kommuner, skytteforeninger og skoler omkring udvikling af tilbud omkring skydesport til adhd-klasser og udbredning af kendskabet til skydesportens fordele for netop børn med adhd og lignende vanskeligheder. “Vi har i mange år fulgt forskellige skytter, som har haft vanskeligheder eller adhd, og hver gang ser vi en udvikling gennem skydesporten. De føler sig trygge i vores foreninger, og er velkomne som de er.

Skydning er en individuel sport, hvor man arbejder indad, og i længden fører dette til mere rolige, åbne og udadvendte mennesker,” siger Lars Kring Mortensen, formand for Bredstrup-Pjedsted Skytteforening, og han bakkes op af DGI og ADHD-centerets rapport for pilotprojektet i 2013, hvor resultaterne tydeligt viser, at skydning træner børnenes koncentration, skaber en motivation i dem, og påvirker deres humør positivt gennem de individuelle succesoplevelser.

Bredstrup-Pjedsted Skytteforening har allerede haft den første adhd-klasse på besøg fra Mølholm Skole i Vejle, og dette besøg gik over al forventning. “Vi havde lige fuldtført kursusrækken, og havde forberedt os godt inden børnene kom, og det tror jeg virkelig, at de kunne mærke,” fortæller formanden og fortsætter, “Både børnene og pædagogerne fra skolen var meget begejstrede, og nævnte, at de følte sig meget velkomne, da det var tydeligt, at foreningen havde forberedt sig specifikt til dem.

Jeg synes som formand, at arrangementet var en stor succes og alt fungerede. Vi har i foreningen virkelig fået noget ud af det; inden for skydesporten er vi kendt som en forening for eliten, men vores visioner går absolut også på bredden. Vi håber meget, at dette bliver en permanent ordning og ikke blot en engangsforestilling.”

Bredstrup-Pjedsted byder ikke kun velkommen gennem projekt FOKUS, hvis man er interesseret i skydning, er man mere end velkommen til foreningens træningsaftner i Bredstrup-Pjedsted Skyttecenter på Pjedstedvej 33A mandag og onsdag mellem 18.30 og 20.30. Formand Lars Kring Mortensen kan også kontaktes herigennem: http://www.bredstrup-pjedsted.dk/skydning

Læs mere om projekt FOKUS

Lån landsdelens udstyr

DGI Sydøstjylland Skydning råder over forskelligt udstyr der udlånes til medlemsforeninger i landsdelen.
 
- Airsoft Challenge-introsæt
- Bue-startsæt
- IR våben
- Luftvåben
- Dømmemaskine
- Stævne PC 

Kontakt os for at høre hvornår udstyret er ledigt.

KONTAKT

DGI Sydøstjylland
Langmarksvej 57
8700 Horsens

Idrætskonsulent Lene Sandager
Tlf. 79 40 44 24
Email: lene.sandager@dgi.dk

Koordinator Androulla Winding
Tlf. 79 40 44 15
Email: androulla.winding@dgi.dk
Åbningstider
Mandag 09.00 - 15.30
Tirsdag  09.00 - 15.30
Onsdag  09.00 - 15.30
Torsdag 09.00 - 15.30
Fredag   09.00 - 13.00

Postlister

få en mail om de emner der interesserer dig.

Vi har postlister for:
- Kortdistance (15/50 m gevær)
- Langdistance (200/300 m gevær)
- Geværterræn
- Pistol
- Pistolterræn
- Biatlon

Tilmelding til postlister her
  
DGI Sydøstjylland | Langmarksvej 57 | 8700 Horsens | Tlf.: +45 79404400 | sydoestjylland@dgi.dk