DGI Sydøstjylland - Skydning

DGI Trænerguiden
Skydning

Find en våbenkonsulent

SKV-blanketter

Find en terrænskydeleder

Lån af udstyr


DGI Sydøstjylland Skydning råder over forskelligt udstyr I som skytteforening i DGI Sydøstjylland gratis kan låne og på denne side finder I retningslinjer for udlån.


For udlån og reservation af udstyr kontakt:

- Androulla Winding | 79 40 44 15 | androulla.winding@dgi.dk
- Lene Sandager | 79 40 44 24 | lene.sandager@dgi.dk 
(Al udlån skal ske efter aftale med landsdelskontoret)

Når I låner vores udstyr, forventer vi at det leveres tilbage i samme stand. Som forening hæfter i for udstyret i udlånsperioden, udstyr der leveres tilbage ødelagt som følge af ukorrekt håndtering skal erstattes af foreningen. 


 

Airsoft Challenge-introsæt


Airsoft Challenge er en spændende, actionfyldt aktivitet, hvor deltagerne skyder med airsoft-våben på enten handlebane eller  standplads. Airsoft Challenge kan foregå både ude og inde.

Vær opmærksom på at al airsoft-aktivitet kræver politigodkendelse. For at få godkendt en airsoft challenge-aktivitet skal der tegnes en skitse over den ønskede baneopstilling. Skitsen sendes til Sydøstjyllands Politi på sojyl-plan@politi.dk senest 8 uger før arrangementet.

Vores airsoft udstyr udlånes på eventbasis til specifikke stævner eller events.

Introduktionssættet består af komplet opstilling med 4 pistoler og 12 skiver. CO2 kapsler og kugler skal købes særskilt. 

 

Bue-startsæt


Buesættet kan anvendes ude og inde. Ved udendørs aktivitet skal der sendes en skitse over den ønskede baneopstilling, som skal godkendes af politiet. Skitsen sendes til Sydøstjyllands Politi på sojyl-plan@politi.dk, senest 8 uger før arrangementet. 

Vi har to startsæt, hvoraf det ene primært udlånes på eventbasis til specifikke stævner eller events, mens det andet primært udlånes over en aftalt periode til foreninger der ønsker at afprøve aktiviteten med henblik på eventuel opstart af bueafdeling. 

Introsættet består af 13 buer i forskellige størrelser samt 4 skiveopstillinger. Der er både højre- og venstrehånds buer. Derudover er der en tillægspakke med ekstra børnebuer der bl.a. kan anvendes ved skoleforløb. Skydeskiver (som i bueskydning kaldes Ansigter) skal købes særskilt.

 

IR-våben, eller Optiske Våben


Optiske våben har et lille kamera for enden, som via lyset i skiven "fanger", hvor godt du har ramt. Og ja det virker faktisk! Selve våbnet, samt display og skiver, oplades via en ganske almindelig stikkontakt. En opladning holder 5-8 timer, alt efter hvor intensivt der skydes. I modsætning til ældre laservåben, der på ingen måde mindede om vores rigtige rifler og pistol, er disse meget lig vores nuværende våben - og ganske behagelige af skyde med. Faktisk bruges de allerede nu til De Para-olympiske Lege samt Verdens Mesterskaberne i moderne femkamp.

Vi råder over 8 rifler og 4 pistol. Til riflerne er der en almindelig skive samt et biatlonmål, mens der til pistolerne "kun" er et almindeligt mål. Biatlonskiverne kan dog også sagtens benyttes til pistolerne, såfremt riflerne ikke er lånt ud til anden side samtidig.

Fordelen ved optiske våben: Ingen sikkerhedsbestemmelser
Da de optiske våben kun anvender ganske almindelig lys, er der faktisk INGEN sikkerhedsbestemmelser for brug af disse våben. Det vil sige at man kan opstille dem hvor som helst - lige ved siden af fodboldbanen ved den lokale byfest, eller på parkeringspladsen ved siden af Brugsen. Det kræver bare at I kan finde et sted, hvor der er mulighed for at komme ca 8-10 meter væk fra skiverne (grænserne er mindst 5 meter og max 15 meter). På den måde kan I bruge IR-våben til at gøre jeres forening synlig i offentligheden, uden at skulle forholde jer til en sikkerhedsproblematik.

 

Luftvåben


Overvejer I som forening at anskaffe luftvåben til foreningen, eller har i skytter der overvejer at anskaffe sit eget luftvåben, så har I mulighed for at prøve det af først, ved at låne et af vores udlånsvåben.

Vi råder over 3 rifler og 3 pistoler. Vores luftvåben udlånes på månedsbasis, så i har mulighed for at låne vores luftvåben min. en måned ad gangen, hvorefter en anden forening kan byde ind.

 

PC og printer


Skal i holde skydestævne eller klubmesterskab, er der mulighed for at låne en stævne PC inklusiv printer, til afvikling. Stævne PC'en udlånes til specifikke stævner eller events.

Vi råder over 1 PC inklusiv 1 printer.

 

Scatt-anlæg


Scatt et en skydesimulator der kobles på riflen, med tilslutning til en computerenhed. Scatt-anlægget kan bruges af skytter der oplever tekniske problemer, eller skytter der ønsker at fremme deres udvikling.  
Anlægget analyserer hvert skud ned i mindste detalje og giver visuel indsigt i skyttens styrker og svagheder i form af grafer og værdier. Det kræver lidt kendskab at analysere de data anlægget viser.
Træning med Scatt giver skytte og træner mulighed for at arbejde målrettet på at udvikle, optimere og forbedre skyttens teknik.

Landsdelen har 1 scatt-anlæg der kan lånes en periode efter aftale.

 

Skivetæller


Skal i holde skydestævne eller klubmesterskab og har i behov for at låne en dømmemaskine, så har i mulighed for at låne en af os. Skivetællerne udlånes på eventbasis til specifikke stævner eller events.

Vi råder over 2 nyere skivetællere af mærket DISAG RM IV, samt 1 af ældre dato af mærket RIKA.
 

 

Radioer


Landsdelen ejer 6 radioer som kan lånes i forbindelse med større stævner, eksempelvis terrænstævner. 

 

Telt


Skal i holde skydestævne er der mulighed for at låne vores store telt. Billeder og mål kommer senere. 

Lån landsdelens udstyr

DGI Sydøstjylland Skydning råder over forskelligt udstyr der udlånes til medlemsforeninger i landsdelen.
 
- Airsoft Challenge-introsæt
- Bue-startsæt
- IR våben
- Luftvåben
- Dømmemaskine
- Stævne PC 

Kontakt os for at høre hvornår udstyret er ledigt.

KONTAKT

DGI Sydøstjylland
Langmarksvej 57
8700 Horsens

Idrætskonsulent Lene Sandager
Tlf. 79 40 44 24
Email: lene.sandager@dgi.dk

Koordinator Androulla Winding
Tlf. 79 40 44 15
Email: androulla.winding@dgi.dk
Åbningstider
Mandag 09.00 - 15.30
Tirsdag  09.00 - 15.30
Onsdag  09.00 - 15.30
Torsdag 09.00 - 15.30
Fredag   09.00 - 13.00

Postlister

få en mail om de emner der interesserer dig.

Vi har postlister for:
- Kortdistance (15/50 m gevær)
- Langdistance (200/300 m gevær)
- Geværterræn
- Pistol
- Pistolterræn
- Biatlon

Tilmelding til postlister her
  
DGI Sydøstjylland | Langmarksvej 57 | 8700 Horsens | Tlf.: +45 79404400 | sydoestjylland@dgi.dk